fredag 22. februar 2008

Februarbidraget til Voices of the World

Tross tidlig vinterferie rakk elevene fra 3. og 4. trinn å bidra til Voices of the World. Månedens oppdrag var å tegne bilder i Paint (verktøyet finnes under Start - Tilbehør) av tallene 1 - 10. Bildene ble importert inn i Photostory 3 (nok et gratis program, denne gang fra Microsoft - for Windows XP). Et enkelt og greit program å produsere små videoer i. Programmet gir en anledning til å skrive eller lese inn kommentarer vha. mikrofon, legge på musikk (fra "biblioteket" eller laste opp egen). Som ved alle ting som skal publiseres er det viktig å ha loven på sin side. Pass derfor alltid på at du har de rettigheter som kreves, enten det nå er bilder, videoer eller musikk!

En av våre jenter fra 3. trinn lånte oss stemmen sin til kommentarinnlesingen. Denne gangen skal alle land lese inn tallene på sitt språk (nummer en, nummer to osv.) - på denne måten har vi en ypperlig anledning til å øve inn tallene på mange språk:)

Nyt de flotte bildene elevene produserte! Siden det bare var 10 tall å tegne ble det ikke et bilde til hver elev, men det løste de fint ved godt samarbeid. Hver og en fikk etter tur og orden bidratt på et av bildene. Nesten ingen av dem var kjent med verktøyet fra før, kunne lærerne berette - men det tok dem ikke lange tiden å finne ut av funksjonene. Som dere kanskje ser, så er det stor variasjon i hvordan de valgte å løse oppgaven. Selve videoen er publisert vha. Google Video (gratis opplasting/lagring av videoer - à la YouTube, eller TeacherTube).I slutten av måneden publiseres bidragene våre på den offisielle nettsiden til VOTW . Da kan vi øve oss på å telle til 10 på engelsk, svensk, estisk, australsk, gresk, amerikansk og nederlandsk (og kanskje enda noen flere). Samtidig lanseres oppdraget for mars - der har Sharon lovet oss å finne frem til et nytt verktøy (hun satser nemlig på at vi tar i bruk stadig nye programmer/verktøy, slik at vi får et rikt repertoar å spille på i forhold til IKT inn i skolen).

Ingen kommentarer: