tirsdag 11. mars 2008

Oppdraget for mars - Voices of the World

Vi har ikke før gjort unna vinterferien, så står påskeferien for tur her. Dette gjør at vi har valgt å gjennomføre månedsbidraget til Voices of the World så tidlig denne gangen. Oppgaven ble lansert for oss 4. mars, og resultatet vårt kan dere se og høre under. Som vanlig vil alles bidrag bli publisert i slutten av måneden på nettsiden til prosjektet; http://www.votw.wikispaces.com/

Bidragsyterne denne gang ble 4. trinn ved skolen vår. De tok oppdraget på strak arm (tusen takk til både elever og kontaktlærer)! Det var en sammensatt oppgave, som skulle bestå av tegninger/tekst og sang. Teksten til sangen (Days of the week - til en melodi kjent fra tv-serien The Addams Family) måtte vi først oversette til norsk. Utfordringen ble å få den så direkte oversatt som mulig, samtidig som vi måtte telle stavelser for at ord skulle passe inn. Melodien var i tillegg meget rask, så her var det viktig å holde tunga rett i munnen (noe elevene klarte med glans!)!

For at dere skal få en viss føling med tempoet, får dere her teksten på både engelsk og norsk - vi oppfordrer dere alle til å synge med på elevopptaket her;o)

Days of the week ( 5 ganger) - There's Sunday and there's Monday,There's Tuesday and there's Wednesday,There's Thursday and there's Friday,And then there's Saturday (2 ganger) - Days of the week (5 ganger)

På norsk ble den slik: Ukedager (5 ganger) - Det er søndag, det er mandag, det er tirsdag, det er onsdag, det er torsdag, det er fredag, og så er det lørdag (2 ganger) - Ukedager (5 ganger).

Bildene laget 4. trinn i Paint, deretter la vi dem inn i PowerPoint. Sangopptaket ble gjort vha Audacity. Midifilen ble avspilt i Windows Media Player samtidig, slik at vi fikk både melodi og tekst med oss. Deretter eksporterte vi opptaket som mp3-fil.

For å publisere produktet, opprettet vi en konto på MyPlick (http://www.myplick.com/) - ettersom det var denne webapplikasjonen Sharon ba oss bruke. Her ble både lydfil og presentasjon lastet opp. Før publiseringen ble gjort, måtte lydopptaket synkroniseres med presentasjonen - en måtte være utrolig rask i avtrekket med å koble de riktige bildene mot ordene i sangen (jfr. det raske tempoet).

MyPlick er nok en gratis webbasert tjeneste, som lar deg dele og publisere presentasjoner på Internett. Presentasjone/bildene kan lastes opp som ulike formater - helt opptil 150 bilder pr presentasjon, dog max 50 Mb (.ppt, .odp, .ppt o.l. - OBS foreløpig støttes ikke MO 2007; .pptx).

I tillegg kan lyd lastes opp (flere formater støttes her også; wav, mp3, wma, raw...). Også her går begrensningen på 50 Mb. Det går an å publisere presentasjonen for alle (world wide) eller bare dine venner - det er også mulig å ikke dele den med noen.

2 kommentarer:

janinge sa...

Kjekt å se arbeidet dere får til. Veldig spennende med internasjonalt tilsnitt.

TecnoTeach sa...

Hey Eva, not got a clue what you are saying - only joking. Just found your page and thought I would say thanks for being part of VOTW.

Sharon