tirsdag 30. september 2008

Voices of the World er i gang igjen

eTwinning-prosjektet Voices of the World (VOTW), vil fortsette dette skoleåret - og Tyssedal barneskole satser igjen på at 1. - 4. trinn bidrar. Hvem som tar det enkelte oppdrag, vurderer vi fortløpende - men så godt det lar seg gjøre vil vi la flest mulig få være med hver måned.

Skoleårets første oppdrag ble lansert fredag ettermiddag, akkurat da elevene våre hadde tatt høstferie. Oppgaven bestod i å lage en Voki (http://www.voki.com/), en virtuell karakter som vi kan gi vår egen stemme - der en skulle lese inn følgende: Hei, vi er Tyssedal barneskole fra Norge - og du hører på verdens stemmer. Hadet!

Siden elevene hadde våre hadde ferie, ble løsningen å fri til SFO (de har reddet oss en gang i forrige skoleår) - noe de gjorde på strak arm. Det som var ekstra kjekt var at flere av våre nye elever (1. trinn) var til stede på SFO, og fikk dermed en kort innføring i hva VOTW er.

Etter å ha mimret litt fra fjoråret og sett på en del av våre bidrag der, var elevene klare til å sette i gang med månedens oppdrag. Som før er det slik at hvert land bidrar med sitt språk, men alle sier/synger det samme.

Månedens oppgave skal kunne gi barn over hele verden en sjanse til å trekke ut ordene; hei (hello) og ha det (goodbye) på flere språk. Her kan du lytte til Vokien fra Tyssedal barneskole:Get a Voki now!

Ingen kommentarer: