mandag 15. desember 2008

Desemberbidraget til Voices of the World

Månedens oppdrag var å lese inn skolens navn og hvor den befinner seg i verden. I tillegg til de fire fellesordene; fred, kjærlighet, håp og glede. Det var også lov å synge en valgfri sang som tok opp i seg noen av månedens ord. Vår skole valgte derfor å synge 1. vers av Tenn lys (som de allikevel øver på for tiden).

Denne måneden gikk oppdraget til 2. trinn, men siden dette tallmessig er en liten klasse ble det innhentet stemmestøtte fra 3. trinn. Illustrasjonene av fellesordene lagde 2. trinn ved hjelp av plastelina (samarbeidet om å lage de ulike bokstavene i sitt tildelte ord) og noen tovede hjerter de produserte på forrige ukes juleverksted.

Til hvert bilde leser først en 2. klassing først, før felleskoret (m/stemmestøtte) gjentar. Gjentagelsen skal hjelpe våre venner i VOTW å kunne lytte ut hvordan ordene uttales i Norge. Illustrasjonene viser hvordan våre ord skrives.

Også denne gangen gikk opptaksbiten strålende, i løpet av 30 min. var både stemmer og illustrasjoner på plass - og klassen kunne se og lytte til bidraget før de godkjente det for publisering. Nå venter vi spent på at Voices of the World lanserer alles bidrag;o)

Det tekniske:

Et nytt, gratis og webbasert verktøy ble tatt i bruk, Slideboom. For å benytte seg av Slideboom kreves det at en registrer seg med gyldig epostadresse, samt lager seg et brukernavn/passord. Dette er et verktøy som lar en laste opp PowerPoint-presentasjoner. Har en ikke Microsofts produkt, kan en også bruke Open Office (gratis kontorpakke for tekstbehandling, regneark og presentasjon) sin Impress, men da må en velge å lagre presentasjonen som en PowerPoint-presentasjon 97-2003 før opplasting kan skje.

For at lyd skal kunne streames sammen med presentasjonen på Internett, må en bruke lydopptaksfunksjonen som er integrert i PowerPoint, da Slideboom ikke har mulighet for å koble presentasjonen mot separate lydfiler (slik som f.eks. MyPlick tillater). Opptaksfunksjonen i PowerPoint er faktisk enklere å bruke enn Audacity, da en slipper å eksportere lydfila som Mp3 i etterkant.

Et annet pre med Slideboom, er at den tar imot presentasjoner laget i nyere MO-format: .pptx (Microsoft Office 2007). Slideboom sørger også for at alle effekter vi vanligvis benytter i presentasjoner; animasjoner, overganger, linker og "knapper" følger med og fungerer på skikkelig vis - uten at vi trenger å involvere oss teknisk sett.

For de som ikke ønsker offentlig publisering kan en velge Private, og kun sende lenker via mail til familie og venner (men da har vi ingen garantier for hva de gjør med den/dem). Videre kan vi vha et tastetrykk og to publisere direkte i de vanligste blogger, som bokmerker/URL-er eller i de sosiale nettsamfunn vi måtte tilhøre - selvsagt uten å kunne noe særlig HTML-koding. Det ligger også en mulighet for å la seere laste ned presentasjonen, for å kunne kjøre den off-line (som default er dette ikke haket av for, men noe en aktivt må velge før publiseringen).

Ingen kommentarer: