mandag 19. november 2007

E-Twinningprosjektet; Voices of the World

Som nevnt tidligere, har jeg to eTwinning-prosjekter gående på skolen min. I dag har 1.-4. trinn levert sitt bidrag til Voices of the World (votw) - se bidraget ovenfor. Et nytt verktøy tas i bruk her; OneTrueMedia. Dette er også et gratis, nettbasert verktøy, som gir brukeren anledning til å lage lysbildeshow med egne bilder og musikk (har en ingen musikk, finnes det et rikholdig musikkbibliotek innebygd).

1. og 2. trinn ved Tyssedal barneskole har bidratt med malerier, som illustrerer sangen. Ellers er også 3. og 4. trinn med og synger. Maleriene ble skannet inn og lastet opp til OneTrueMedia, mens sangopptaket ble utført vha. Audacity, eksportert som mp3-fil og lastet opp. Med noen få tastetrykk var lysbildeshowet klart til publisering.

Nå venter vi spent på at Sharon Tonner skal redigere og legge alles bidrag på nettsiden Voices of the World. Prosjektet fikk nylig kvalitetsstempelet fra British Council. Vil du se hva prosjektet går i, se her: http://votw.wikispaces.com

Det er mange bidragsytere, fra flere steder på jorden bl.a. er både New Zealand og Australia med. Akkurat nå blir det laget et felles kart for å vise hvilke skoler som deltar i prosjektet; http://johnjohnston.name/votw/

2 kommentarer:

Per Arne Godejord sa...

Dette virker jo både spennende og kreativitetsskapende! Hvordan vil du plassere et slikt verktøy rent læringsmessig? I hvilke fag ser du læringsutbytte?

Mvh

PAG

Eva Rekkedal sa...

Ja, dette er et spennende og kreativt prosjekt. Elevene visste ikke helt hva det gikk i når de øvde inn sangen og lagde malerier. Men du skulle sett dem da de fikk se sitt eget resultat på storskjerm! Det var stort å høre seg selv synge, og enda større å se sitt eget maleri "komme nærmere målbildet" (som du kanskje la merke til kom maleriene i en lang miniatyrrekke nederst på skjermen).
Etter å ha sett på sitt eget lysbildeshow, kunne vi se på to av de andre (foreløpige) bidragene; Skottland og Hellas. Samme melodi, men annet språk og andre illustrasjoner. At det er flere måter å si/gjøre/løse ting på her i verden, tror jeg elevene fikk med seg. Det beste var nok allikevel å vite at de nå har et verdenspublikum, samtidig som de stolt kan vise dette hjemme. At de (både lærerne, elevene... og meg, selvfølgelig) gleder seg til neste oppdrag, er vel ingen overraskelse!
Dette verktøyet er et utmerket formidlings- og kommunikasjonsverktøy for de minste, her trenger en ikke kunne skrive for å formidle noe. Her er det stemmen, og bilder, som brukes. Det går også an å sette opp slik at det er mulighet for å kommentere, enten ved hjelp av lyd eller tekst. Elevene kan derfor også få direkte tilbakemeldinger fra hele verden. Kjempespennende
Rent læringsmessig kan vi plassere OneTrueMedia i det audiovisuelle; lyd + bilder, men allikevel så vil omtrent samtlige læringsstiler kunne dra nytte av verktøyet; visuelle, innovative, emneuavhengige, emneavhengige, venstredominante og høyredominante
Hvilke fag dette gir mest læringsutbytte i, er for det første språkfag - både norsk og engelsk (er vi riktig heldige så snapper vi opp et og annet ord fra et annet språk også). Videre vil det kunne gi stort utbytte innen samfunnsfag. De får nok bedre kjennskap til hvor stor verden er, bl.a. så vil googlemap-en vår være med å vise dem hvor i verden den enkelte skole er (og dermed også knytte det til både språket og deler av kulturen deres).